• четвер

    10 жовтня, 2024

  • 22.6°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 10 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.6° Мінлива хмарність

У Держдумі РФ пропонують роздавати українські землі військовим

Депутат російської Держдуми від партії «Родина» Олексій Журавльов озвучив пропозицію видавати учасникам так званої СВО «східноукраїнський гектар». Зокрема, він уже готує відповідний законопроєкт.

Про це пише росЗМІ.

Депутат запропонував запустити у РФ нову програму за аналогією з видачею росіянам «далекосхідного» та «арктичного» гектарів, але цього разу видавати «східноукраїнський гектар».

За його словами, «претендувати на отримання земельних ділянок у ДНР, ЛНР, Херсонській та Запорізькій областях у пріоритетному порядку могли б учасники військової операції РФ в Україні».

«Я наполягав би на появі програми «східноукраїнського гектара», на який могли б претендувати учасники російської спецоперації. Між іншим, вже зараз Росія збільшилася більше ніж на 100 мільйонів гектарів, і цю землю після нашої перемоги доведеться комусь обробляти», — заявив росіянин.

Він вважає, що у так званих ДНР, ЛНР, Запорізькій та Херсонській областях можна було б «розподіляти території між тими, хто безпосередньо брав участь у їхньому звільненні».

Раніше призначений росіянами «голова Херсонської ВЦА» Володимир Сальдо звернувся до президента РФ Володимира Путіназ «пропозицією про прийняття Херсонської області до складу Російської Федерації в якості нового суб’єкта».

Читайте також: