• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

У Миколаєві в під’їзді будинку пограбували жінку: поліція затримала нападника

У Миколаєві правоохоронці затримали зловмисника за пограбування жінки у під’їзді будинку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Чоловік, який пограбував жінку та втік. Фото: відділ комунікації поліції Миколаївської областіЧоловік, який пограбував жінку та втік. Фото: відділ комунікації поліції Миколаївської області
Чоловік, який пограбував жінку та втік. Фото: відділ комунікації поліції Миколаївської областіЧоловік, який пограбував жінку та втік. Фото: відділ комунікації поліції Миколаївської області

За словами 55-річного місцевого мешканця, вдень у будинку на вулиці Озерній невідомий пограбував його родичку, відібравши прикраси із золота. На місце прибули співробітники слідчо-оперативної групи, які задокументували злочин та почали розшук зловмисника.

Впродовж декількох діб ретельної оперативної роботи та слідчих дій, у тому числі за допомогою системи «Безпечне місто», правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 43-річний мешканець сусідньої області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення низки аналогічних злочинів в іншому регіоні, та лише два місяці тому звільнився з місць позбавлення волі.

За даними правоохоронців, зловмисник переслідував потерпілу від супермаркету до її домівки. Згодом, коли жінка зайшла в під’їзд, зловмисник пограбував її.

Нині правоохоронці встановлюють місцеперебування відібраного майна для повернення його потерпілій.

За погодженням з окружною прокуратурою Миколаєва слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України — грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. 

Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Так, 21 лютого суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави понад 90 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Снігурівці Баштанського району Миколаївщини двоє 16-річних хлопців побили 28-річного місцевого жителя, відібрали у нього гаманець із грошима, документами та мобільний телефон.

Раніше повідомлялося, що жителька Снігурівки Миколаївської області звернулася до поліції із заявою, що невідомі побили її та забрали рюкзак із грошима.

Читайте також: