• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

«Прийшла орда і майже все зруйнувала»: як виглядає кемпінг на Херсонщині після окупації

Власник кемпінгу «Скелька Тур» у селі Олександрівка на Херсонщині Олег Марчук показав, що залишилося від місця відпочинку після того, як там побували російські загарбники.

Фотографії зруйнованого кемпінгу він опублікував на своїй фейсбук-сторінці.

— Приблизно з 2016 року в мене зародилась створення якогось туристичного проекту на Херсонщині, а точніше в Олександрівці. І в 2018 все таки почав існування Skelka Tour / Скелька Тур. Всі ці роки я зневеличкою командою — Світлана Марчук, Федір Волошин, Богдан Дворковий, Тетьяна Бучинська, Андрій Голінко (вийшов з проекту) та за підтримкою друзів Олега Вихрова та Даши Ширяєвої — розвивав, будував, вигадував, експериментував, пробував щось нове, робив виклики, ризикував, але був щасливий, по-справжньому!  — пригадав він.

Олег Марчук розповів, що у «Скельці» за ці роки побувало декілька тисяч гостей з усієї України та інших країн. Було закуплено 13 каяків і багато різного обладнання.

— Організовано кемпінг спочатку в Станіславі, а потім переїхали в Олександрівку. Наші друзі приймали в себе гостей у будинку, а ми почали робити гостьовий будинок на 5 кімнат. Ми виховали декілька гідів-інструкторів, які водили тури та походи. Я мав багато ідей та планів. Але 24го все змінилось! Прийшла орда і майже все зруйнувала, розграбувала, знищила. Але не все, ми живі і це головне! — додав він.

Олег Марчук відзначив, що має досвід і бажання все відбудовувати.

— Хоч і не маю ресурсів, але руки і ноги є. І прекрасні небайдужі люди, які поряд. І як символ, частина каяків пережила окупацію і вірю, що скоро вийдуть на воду! На першому фото, який був кемпінг в Олександрівці. Решта фото показує, як виглядає руський мір. Зараз головне повна перемога над ворогом, щоб можна було відбудовувати і зруйновану Олександрівку і кемпінг та відновлювати проект Скелька! Але якщо хто з вас має (знає) ідеї, плани, ресурси, можливості чи проекти для відновлення таких проектів, пишіть мені. Все буде Україна! — резюмував він.

Фото

«Скелька» до приходу «освободітєлєй»

Раніше повідомлялося, що під час окупації Снігурівки росіяни перетворили філію «Миколаївобленерго» на одне із місць свого базування. Коли місто звільнили, виявилося, що територія та майно підприємства повністю зруйновані.

Читайте також: