• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Через півроку війни миколаївські депутати повернулися до розгляду земельних питань

Депутати Миколаївської міськради погодили близько 50 проєктів рішень, що стосуються земельних питань.

Через півроку війни, на засіданні сесії 8 вересня, обранці повернулися до розгляду проєктів земельних рішень, що планували розглянути 24 лютого. Однак тоді сесія не відбулася через початок повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

На сесію 8 вересня у режимі відеоконференції зібралися 46 депутатів, пишуть «НикВести».

Перед розглядом порядку денного депутат Сергій Кантор запропонував зняти з розгляду усі земельні питання та повернутися до них вже після перемоги України у війні.

— Кожного дня нашому місту завдають значних руйнувань, наші активи зменшуються. Ми не можемо розпоряджатися ними так, як робили до війни. Пропоную зняти ці питання і після закінчення війни зробити аналіз активів, а тоді вже вирішувати, як ними розпоряджатися, — відзначив Сергій Кантор.

Однак його пропозиція не набрала достатньої кількості голосів.

Раніше повідомлялося, що мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що депутати в онлайн-форматі можуть працювати над питаннями, які мали піти на їхній розгляд до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомлялося,  під час дії воєнного стану на території Миколаєва депутати можуть збиратися на сесії і комісії дистанційно та засідати в режимі відеоконференції. Відповідні зміни до регламенту вони прийняли 28 липня під час 13-ої чергової сесії Миколаївської міської ради.

Відзначимо, що у Миколаївській міській раді з різних причин під кінець попередньої каденції виявилися нерозглянутими та «зависли» близько 2 тисяч земельних питань. Після виборів 2020 року депутати почали їх розглядати, однак процес був зупинений у лютому 2022 року, в зв'язку зі вторгненням РФ.

Читайте також: