• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 19.5°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.5° Слабкий дощ

Латвія прагне забезпечити якнайшвидший початок перемовин про вступ України до ЄС

Латвія робить усе можливе, щоб якнайшвидше розпочати переговорний процес про вступ України до Європейського Союзу, і готова ділитися відповідним досвідом.

Про це заявив Президент Латвії Егілс Левітс на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

Егілс Левітс зазначив, що Україна не тільки політично і культурно є членом європейської родини, але також належить до Європейського Союзу як вільна і демократична країна, яка нещодавно отримала статус кандидата у члени ЄС.

— Зараз ми робимо все можливе, щоб іти далі цим шляхом і забезпечити початок перемовин про вступ України до ЄС. Ми можемо допомогти нашим досвідом, як досягти цієї мети. Я впевнений, що ми зможемо досягти її дуже скоро, оскільки переважна більшість рекомендацій, які були надані Європейською комісією, вже виконана або буде виконана у найближчому майбутньому. Відтак наше завдання полягає в тому, щоб іти далі і розпочати перемовний процес, — сказав президент Латвії.

Він акцентував, що відносини між нашими країнами є дуже тісними. Латвія надає Україні гуманітарну та військову допомогу. Окрім того, Латвія розпочала спеціальну програму допомоги у відбудові деяких об’єктів у Чернігівській області.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів про новий план президента РФ Володимира Путіна щодо України і звернувся до країн Євросоюзу виділити Києву обіцяний транш в 9 млрд євро.

Читайте також: