• неділя

    29 вересня, 2024

  • 21.4°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.4° Мінлива хмарність

Шойгу заявив, що загиблих у РФ лише 6 тисяч, а мобілізація просто співпала з призовом: «Ми завжди у вересні проводимо»

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що втрати РФ за понад півроку вторгнення в Україну склали менше шести тисяч військових, але мобілізація потрібна.

Сергій Шойгу відзвітував, в Україні втрати склали понад 100 тисяч, 61 тисяча загиблих і це, за його словами, «половина армії країни».

Він запевнив, що Росія втратила на війні всього 5 тисяч 937 військових, а 90% поранених повернулися у стрій. Разом з тим, у Росії буде призвано 300 тисяч резервістів. Навіщо об’являти мобілізацію, якщо немає значних втрат,  він не пояснив

— Росія має величезний мобілізаційний ресурс, майже 25 мільйонів, частковій мобілізації підлягають трохи більше 1%,   сказав Сергій Шойгу.

В Генштаб ЗСУ повідомили, що минулої доби ЗСУ знищили близько 300 окупантів. Загалом за час війни було ліквідовано близько 55 тисяч 110 осіб.

Також повідомлялося, що деморалізація ворога на херсонському напрямку дійшла до межі, коли російські солдати пишуть відмову від участь у війни в Україні.

Президент РФ Володимир Путін продовжує сотнями класти своїх солдатів у землю на Південному фронті, щоб «втримати уявний авторитет», каже полковник Роман Костенко, який з перших днів стоїть в обороні Миколаєва.

Варто зайважити, що західні зразки озброєння дозволяють ЗСУ наносити ворогу значних втрат на миколаївсько-херсонському напрямку.

Нагадаємо, що з'єдання так званого «Союзу добровольців Донбасу» зазнали великих втрат на сході України, до того ж їм відмовляються надавати медичну допомогу у російських містах.

Читайте також: