• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.8°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.8° Слабкий дощ

Економія: у Миколаєві зменшують кількість електротранспорту та вимикають світлофори

Фото: Миколаївелектротранс

У Миколаєві від завтра, 20 жовтня, на 60% буде зменшено кількість електротранспорту на маршрутах. Також будуть вимкнуті світлофори. 

Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Він також закликав миколаївців економити електроенергію.

«Врахуйте цю інформацію під час планування своїх поїздок. Водії, будьте уважні та дотримуйтесь правил дорожнього руху. Також прохання до всіх - завтра з 7:00 до 23:00 максимально зменшити споживання електроенергії», - написав Олександр Сєнкевич.

На комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» наголосили також, що транспорт працюватиме по всіх маршрутах міста, попри всі складнощі. 

«Просимо всіх наших пасажирів з розумінням поставитись до ситуації, яка сьогодні склалася в Україні. Сьогодні нашу країну можна підтримати зменшивши споживання електроенергії. Тож, спільними зусиллями та витримкою наближаємо нашу перемогу», - йдеться у повідомленні КП.

Разом з тим, «Укренерго» повідомило про те, що 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме і о котрій годині будуть відключення — радять дивитися на сайтах операторів. Відключення будуть почергові - тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин.  

«Це вимушений крок. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. Після атаки 10 жовтня ми відновили енергопостачання за 2 дні. З 13 жовтня диспетчерський центр “Укренерго” не застосовував графіків примусових обмежень. Сьогодні, 19 жовтня, ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми застосуємо контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано», - вказано в повідомленні.

Вказується, що причина завтрашніх обмежень - дефіцит потужності в системі.

Зазначимо, що станом на 22:10 на сайті Миколаївобленерго відсутня інформація щодо запланованих відключень електропостачання на території Миколаївської області.

Напередодні міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич звернувся до містян з проханням подбати про те, щоб мати тижневий запас питної води та їжі на випадок відсутності електро- та водопостачання через російські атаки.

Читайте також: