• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Легкий дощ

Генсек НАТО розповів, як швидко ППО від союзників зменшить загрозу з неба для України

На думку генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, Україна вже успішно реагує на загрозу з повітря, а допомога від союзників поступово буде компенсувати старі системи й підвищувати захист.

Про це він сказав в інтерв’ю програмі Conflict Zone на Deutsche Welle, передає Европейська Правда.

— Думаю, зброя, яку ми зараз поставляємо, має величезне значення. Українці вже досягли успіху, збивши багато російських ракет і безпілотників. У майбутньому ситуація зміниться ще сильніше - зараз активізуються союзники, — зазначив генсек.

Він нагадав про нещодавно передану Німеччиною передову систему IRIS-T та обіцянки США і ще деяких союзників щодо протиповітряних систем і боєприпасів після останньої зустрічі формату «Рамштайн».

Єнс Столтенберг додав, що надана Заходом допомога від початку зіграла значну роль у тому, що Росія так і не змогла встановити панування в повітрі над територією України, а це вплинуло на успіх всієї кампанії загалом.

— Це сталося, звісно, насамперед через уміння українських військових використовувати старі радянські засоби ППО, які вони вже мали. Союзники НАТО постачали їм боєприпаси для цих систем, а потім почали надавати нові системи. Німецька система зараз демонструє, що Німеччина постачає Україні справді важливі потужності. Їхнє значення у майбутньому тільки зростатиме, — зазначив Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, раніше Єнс Столтенберг заявив, що Украина и Грузия станут членами Альянса, но это «не вопрос завтрашнего дня».

Читайте також: