• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 23°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 23° Похмуро

З портів України вивезуть 80 тисяч тонн пшениці для країн, що перебувають на межі голоду

У рамках «зернової угоди» з портів України вивезуть 80 тисяч тонн української продовольчої пшениці підуть на потреби країн, що перебувають на межі голоду.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури 12 листопада.

У відомстві кажуть, що два балкери зайшли в порти Одеської області під завантаження пшеницею для мешканців Ефіопії, Ємену та Афганістану. Ці судна зафрахтовані ООН у межах роботи Всесвітньої продовольчої програми.

Так, у порту «Одеса» завантажують 40 тисяч тонн пшениці на балкер BOZBURUN M для Ефіопії. Стільки ж зерна для жителів Ємену та Афганістану у порту «Чорноморськ» забере балкер GOKOVA M.

У міністерстві додали, що 12 листопада у межах реалізації «зернової ініціативи» з порту «Чорноморськ» вийшли два судна з 27 тисяч тонн агропродукції, яку спрямують до країн Азії. 

Наразі в портах Одещини під обробкою перебувають 33 судна. На них завантажують 920 тисяч тонн агропродукції. А з 1 вересня з області вийшли 444 судна, які експортували понад 10 мільйонів тонн продовольства до країн Африки, Азії та Європи.

Нагадаємо, в межах «зернової ініціативи» 9 листопада з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» вийшло три судна з українською олією.

Читайте також: