• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

Санкції заважають Росії поповнювати запаси зброї для війни в Україні, — Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що західні санкції проти Росії з кожним днем змушують Москву платити все більшу ціну та ускладнюють її спроби поповнювати запаси зброї для продовження війни з Україною.

Про це він розповів в інтерв'ю каналу CNN, передає «Голос Америки».

За словами Ентоні Блінкена, в умовах торговельного контролю, запровадженого США та їх союзниками, Росія не може імпортувати деталі, необхідні для створення нових озброєнь. Він також зазначив, що витрати РФ «зростають з кожним днем».

— Ми бачимо руйнівні наслідки санкцій у всіх галузях економіки, і ці наслідки лише посилюються. І зокрема, якщо ви подивіться на зусилля Росії щодо модернізації своєї економіки, будь то енергетичні технології, базова телекомунікаційна інфраструктура, оборонна та аерокосмічна промисловість, то з кожним днем, який проходить в умовах цих санкцій, тягар Росії стає все важчим і важчим, а її здатність вести подібні війни дедалі менше, – зазначив Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, Єврокомісія та представники країн ЄС на вихідних обговорили підготовку дев’ятого пакета санкцій проти Росії, до санкційних списків пропонується внести 180 нових позицій.

Читайте також: