• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Суд позбавив мера Чернігова Атрошенка права обіймати посаду протягом року

Яворівський районний суд Львівської області визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у скоєнні дій в умовах конфлікту інтересів, оштрафував його на 6,8 тисячі гривень та застосував обмеження у вигляді позбавлення права обіймати посаду міського голови терміном на 1 рік.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

У серпні 2022 року Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків.

Вже у вересні НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови за частинами 1 та 2 статті 172–7 КУпАП — порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Суд постановив визнати мера Чернігова винним у адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, очільник Вознесенської районної військової адміністрації Сергій Шурабура вимагає звільнити працівників Південноукраїнської АЕС, які не хочуть позбавляти мандатів депутатів проросійських партій.

Читайте також: