• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

Британська розвідка описала «жорстоку тактику» «ПВК Вагнера» на Донеччині

Російське угруповання «ПВК Вагнера», що продовжує «відігравати важливу роль» у бойових діях навколо Бахмута в Донецькій області, вдається до «жорстокої тактики» з метою зберегти свої ресурси, заявляє британська розвідка.

Про це йдеться в повідомленні, яке 19 грудня цитує Міністерство оборони Великої Британії.

— В останні місяці воно розробило наступальну тактику, щоб використати велику кількість погано навчених завербованих в’язнів. Окремим бійцям, ймовірно, видають смартфони або планшети, які показують визначену для особи вісь просування і ціль нападу, накладені на комерційні супутникові зображення. На рівні взводів і вище командири, ймовірно, залишаються в укриттях і віддають накази по раціях, отримуючи інформацію за допомогою відеосигналів малих безпілотних літальних апаратів (БПЛА), – йдеться в повідомленні.

У розвідці повідомили, що окремим бійцям і частинам ПВК наказують йти заздалегідь наміченим маршрутом, «часто з вогневою підтримкою, але рідше з бронетехнікою».

— Бойовики «Вагнера», які відхиляються від своїх маршрутів без дозволу, ймовірно, опиняються під загрозою розстрілу. Ця жорстока тактика спрямована на збереження нечисленних ресурсів «Вагнера» у вигляді досвідчених командирів і бронетехніки за рахунок більш доступних в’язнів-новобранців, яких організація оцінює як витратний матеріал, – наголошують у британській розвідці.

Нагадаємо, Білорусь зіграла ключову роль у наступі Росії на Київ з 24 лютого 2022 року. Проте наразі союзні білоруські та російські підрозділи навряд становлять силу, здатну здійснити новий успішний наступ.

Читайте також: