• субота

    5 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Мінлива хмарність

Сєнкевич: Миколаїв допоможе ОСББ з купівлею генераторів

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розказав, що у разі, якщо на найближчому засіданні міська рада прийме відповідну програму, то вже з січня 2023 року місто зможе в рамках співфінансування допомогти місцевим ОСББ з придбанням генераторів на випадок можливого блекауту.

Про це мер Миколаєва розказав в інтерв’ю на телеканалі «НіС-ТВ» у середу, 21 грудня, повідомляють «НикВести».

— Ми вивчили всі програми, співставили бюджет з іншими містами. Наша програма майже повністю побудована на програмі Львова. Ця програма включає саме співфінансування. Ви розумієте. Програма почне діяти з середини січня, якщо ми її приймемо на цій сесії. Власне, бюджет не такий великий, щоб витрачати його повністю на закупівлю генераторів. Тим більше, є бажання і мрії про те, що найближчим часом ситуація з електропостачанням стабілізується, і ці генератори будуть як додатковий захист будівель і споруд від можливого блекауту. Зараз розглядались саме найбільш згуртовані люди, це ОСББ. Цим питанням займався Федір Панченко з командою людей.Я думаю, що він більш детально може розказати про цю програму та питання закупівлі за бюджетні кошти різних потужностей генераторів, а також забезпечення людей цими генераторами. Там є ціла робоча група, яка займається цим питанням. Сьогодні, ви знаєте, не лише проблема з генераторами пов’язана з їх ціною, але і з їх наявністю як такою. Сьогодні ти кажеш, що хочеш купити генератор, питаєш, чи може хтось доставити. Кажуть, що можуть доставити за тиждень. У нас в бюджеті немає можливості заплатити наперед, поки йде процедура - нам кажуть, чекайте, поки їх немає два місяці. Ми кажемо, нащо нам в кінці лютого ці генератори, якщо ми їх запустимо в квітні?, - розказав Олександр Сєнкевич.

Раніше повідомлялось, що міська рада Миколаєва може виділити часткові компенсації багатоповерхівкам за генератори — планують давати не більше 30 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що мешканцям львівських багатоповерхівок, які купуватимуть генератори, місто буде повертати 50% їхньої вартості.

Також у Києві затвердили програму часткового відшкодування вартості електрогенераторів та інших незалежних пристроїв альтернативного живлення.

Читайте також: