• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.8° Мінлива хмарність

Росія продовжує тактику залякування та тероризування Херсона та Миколаєва, — Плетенчук

Російські військові, які розміщені на тимчасово окупованій лівобережній частині Херсонщини, намагаються застосовувати тактику обстрілів, яку раніше застосовували на Миколаїв.

Про це у програмі «Freedom» розповів прес-офіцер комендатури оборони міста Херсон Дмитро Плетенчук.

— Вони (російські військові, — прим.) продовжують вести тактику залякування та тероризування мирних міст, таких як Миколаїв. Але насамперед зараз страждає Херсон. Як ми бачимо в найближчій перспективі, може змінитися характер обстрілів (Херсона, — прим.), зараз вони повторюють тактику Миколаєва, намагаються завдавати ракетних ударів. Але з огляду на те, що зброя, яку вони використовують, не призначена для завдання ударів по землі, результат відповідний, — зазначив Дмитро Плетенчук.

За його словами, ворогові зараз складніше обстрілювати Миколаївську область, оскільки не дозволяє дальність стрільби зброї.

— На лінії зіткнення на тимчасово окупованій території Херсонської області, звідки російські окупанти намагаються завдавати вогневої поразки Херсону та іноді намагаються дістати Миколаївську область. Їм це робити зараз складніше, особливо якщо ми говоримо про Миколаївську область, бо для цього необхідно використати озброєння, яке має досить велику дистанцію – це понад 100 км. Для цього їм доводиться підтягувати його до лінії зіткнення, що дуже ризиковано і вони зазнають втрат, — наголосив він.

Крім того, Дмитро Плетенчук зазначив, що наразі на Херсонському напрямку росіяни поставили на позиції «не найякісніших» військових.

— Зважаючи на те, що цей напрямок не є пріоритетним для ведення контрнаступальної боротьби, вони можуть собі дозволити утримувати тут не найякісніший контингент, — розповів Дмитро Плетенчук.

Раніше повідомлялося, що російські війська стріляють Миколаївщиною з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії з тимчасово окупованої території. У зоні поразки знаходяться території Очаківської та Куцурубської громад.

Читайте також: