• субота

    5 жовтня, 2024

  • 18.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.2° Мінлива хмарність

Миколаївця Квашу звільнили з посади тренера збірної України зі стрибків у воду

Збірна України зі стрибків у воду змінила головного тренера. Новий сезон українські спортсмени  розпочали під керівництвом Іллі Целютіна.

Про це повідомили на офіційному сайті федерації стрибків у воду.

Нагадаємо, що влітку спортсмени вимагали звільнити колишнього головного тренера миколаївця Іллю Квашу через конфлікти у колективі. Вони заявляли, що Кваша у спілкуванні використовував «шантаж, погрози та приниження».

Спортсмени збірної написали звернення від федерації стрибків у воду до міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта щодо дострокового розірвання контракту з Квашою. Під листом підписалися 12 спортсменів, серед них – лідери збірної України Олексій Середа, Софія Лискун, Олег Колодій. 

Після погодження зміни головного тренера з командою відтепер працює Ілля Целютін – його кандидатуру пропонували у федерації під час звернення до Мінмолодіспорту щодо відсторонення Кваші.

Ілля Целютін

Ілля Целютін працює у структурі збірної України зі стрибків у воду впродовж дев'яти років. Він є особистим тренером низки стрибунів у воду, які регулярно представляють Україну на міжнародних змаганнях - Олександра Горшковозова, Олега Колодія, Анни Письменської, Софії Лискун, Ксенії Байло, Кірілла Болюха та Кирила Азарова.

Перед оголошенням про зміну головного тренера збірної, у федерації стрибків у воду назвали склад команди на сезон 2023 року. До нього увійшли 20 спортсменів.

Нагадаємо, що  Ілля Кваша є бронзовим призером Олімпійських ігор-2008. Весною 2019 року Ілля Кваша прийняв рішення про завершення спортивної кар'єри, причиною чого стали проблеми зі здоров'ям. З листопада 2021 року був головним тренером збірної України. 

Читайте також: