• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 24.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.8° Ясне небо

Кісельова заявила про необхідність оптимізації структури мерії Миколаєва: «Ми маємо працювати в режимі тотальної економії»

Миколаївська міська рада, архівне фото НикВести

Миколаївська міська рада має максимально скоротити штатну чисельність працівників органів місцевого самоврядування та внести зміни до структури виконавчих органів міської влади.

Таку позицію у вівторок, 31 січня, під час обговорення міських цільових програм на засіданні сесії Миколаївської міської ради висловила депутатка Олена Кісельова, пишуть «НикВести».

— Я так розумію, з об’єктивних причин ми маємо працювати в режимі тотальної економії. Мені так здається, можливо я помиляюсь. Можливо, не треба розгалужувати ці програми по медицині і по освіті та іншим на різних співвиконавців? Тому що це ускладнює контроль і викликає непорозуміння у тому числі і інколи справедливі обурення, а інколи — спекуляції. У нас є Управління капітального будівництва, у якому ми вносили зміни в положененя, все це називалось «З метою, з метою, з метою». То в принципі, станом на сьогодні, все, що стосується профільних напрямків, то хай буде закріплено за одним управлінням. А то у нас у програмах співвиконавці то якісь комунальні підприємства, які інколи не мають відношення навіть по назві до програми, можливо так було розумно в період, коли витрачання коштів йшло через виконком, коли у міської ради були обмежені певні повноваження з об’єктивних причин. Але начебто зараз у всіх на меті повернення в спокійне нормальне русло, то давайте будемо переходити і до нових умов і нових об’єктивних рішень. Це просто пропозиція. Зараз ми уже приймаємо ситуацію такою, яка вона є. Інколи погоджуємося, інколи не погоджуємося. Але на майбутнє, давайте будемо повертатися до скорочення витрат, а не просто, щоб пояснити наявність тих чи інших виконавчих органів, ставити їх співвиконавцями «Аби було», - сказала Олена Кісельова.

Олена Кісельова, архівне фото НикВести

Вона зазначила, що в першу чергу необхідно скоротити кількість розпорядників коштів.

— Війна показала цікаву річ, що керувати через виконком, маючи централізовану систему витрачання коштів, дуже зручно. Але працювати в ситуації, коли у нас дуже багато бюджетних розпорядників, це було незручно певним особам для контролю, а іншим навпаки, щоб розпорошувати цю ситуацію. Я відношусь з повагою до всіх, кому довіряють, кого перевіряють, але я говорю по відношенню до департаменту енерегтики так, як і до інших бюджетних розпорядників. Щоб на цей рік розглядати можливість скорочення саме бюджетних розпорядників. Люди, які виконують певний функціонал — хай вони його і виконують. Але право розпорядження коштами хай буде у меншої кількості осіб. Для того, щоб піти від цих інсцинуацій, щоб не виправдовуватися за те, чого немає. Хай їх буде п’ять, цих розпорядників, яких буде дуже просто контролювати. І ми не будемо виправдовуватися, і виконавчі органи не будуть виправдовуватися. Пояснювати, чому складно за наявності багатьох бюджетних розпорядників працювати, я думаю, нікому не потрібно, - сказала Олена Кісельова.

У свою чергу, депутат Сергій Кантор звернувся до міського голови Олександра Сєнкевича з проханням надати інформацію по усім підрозділам про фактичну кількість працівників, які виконували свої обов’язки та працювали у Миколаєві, забезпечуючи життєдіяльність місцевої влади з початку повномасштабної війни.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що підготує та надасть депутатам відповідну інформацію. Він підтримав пропозицію Олени Кісельової щодо необхідності зміни структури виконавчих органів.

— Я повністю з вами погоджуюсь. Більш того, ми працювали над структурою, і там була ліквідація департаменту як окремого підрозділу і залишення його в якості управління у великому департаменті інфраструктури і зменшення за рахунок цього керуючого складу і скорочення використання бюджетних коштів. Ми обов’язково закінчимо з вами цю роботу, - сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, департамент енергетики міськради Миколаєва, який з початку повномасштабної війни фактично не працював, обійшовся бюджету в 3,4 мільйона гривень у 2022 році.

Читайте також: