• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.8° Мінлива хмарність

Наступ росіян на Луганщині: росіянам бракує резервів, — ISW

Основна фаза російських наступальних операцій в Луганській області триває, і Росія, ймовірно, не має достатніх незадіяних резервів для різкого збільшення масштабу або інтенсивності наступу цієї зими.

 Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російський наступ, найімовірніше, триватиме ще деякий час і може тимчасово набрати обертів, коли будуть введені останні резерви — якщо вони будуть введені — але, найімовірніше, завершиться далеко від поставлених цілей і, швидше за все, не досягне оперативно значущих успіхів, відзначили в ISW.

—Російські регулярні сухопутні війська, як правило, розгортаються і воюють у звичайних з'єднаннях і частинах, а не в батальйонних тактичних групах чи інших спеціальних структурах. Відсутність кількох критично важливих танкових підрозділів свідчить про те, що російські військові продовжують намагатися замінити техніку, особливо танки, втрачені під час попередніх невдалих наступальних операцій, — йдеться  звіті ISW.

Російські війська майже напевно все ще мають деякі відновлені механізовані підрозділи в резерві, але перекидання цих обмежених резервів на лінію фронту в Луганській області навряд чи кардинально змінить хід наступу, що триває, наголошують аналітики.

Нагадаємо, що протягом неділі російська армія обстріляла дві громади в Миколаївській області.

Читайте також: