• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Похмуро

За рік повномасштабної війни збитки атмосферному повітрю на півдні склали ₴23,1 млрд, найбільше – на Кінбурнській косі

Пожежа на Кінбурнській косі

Внаслідок горіння лісів, промислових підприємств, складів та об’єктів енергетичної інфраструктури на півдні атмосферному повітрю завдано шкоди на 23,1 мільярда гривень.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Найбільшої шкоди було завдано на території Національного природного парку «Білобережжя Святослава» та Регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса». Збитки через лісові пожежі там оцінили в 5,7 мільярда гривень.

Ще в 9,9 мільярда гривень оцінили шкоду, завдану атмосферному повітрю внаслідок пожеж на землях Василівського та Кінбурнського лісництв.

За рік земельним ресурсам також завдано збитків на 18,7 мільярда гривень внаслідок потрапляння боєприпасів, їх уламків під час бойових дій, забруднення земельних ділянок нафтопродуктами, оливами, будівельними уламками. Найбільшої суми збитку з цієї категорії – 11,1 мільярда гривень нараховано внаслідок руйнації корпусів бази відпочинку «Годжи» на території Білгород-Дністровського району Одеської області.

Нагадаємо, збитки довкіллю від російської атаки «шахедами» резервуарів з соняшниковою олією підприємства «Евері» в Миколаєві склали 39,9 мільярдів гривень.

Читайте також: