• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 18.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.9° Похмуро

Керівника МВС Клименка просять перевірити законність встановлення огорожі в РЛП «Тилігульський»

Голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Оленсандр Гайду звернувся до керівництва МВС з проханням перевірити законність встановлення огорожі в РЛП «Тилігульський».

Під час засідання питання перевірки законності дій керівництва ландшафтного парку «Тілігульський» озвучив народний депутат Артем Чорноморов.

—У своїй доповіді народним депутатом України Чорноморовим А.О. було зазначено, що із засобів масової інформації йому стало відомо, що по ініціативі керівництва ландшафтного парку «Тілігульський» побудовано паркан на Чиловій косі біля села Українка. За інформацією із відкритих джерел вбачається, що межі ландшафтного парку «Тілігульський» станом на сьогодні не визначені, а земельні ділянки не перебувають у власності/користуванні ландшафтного парку. Враховуючи вищезазначене, просимо Вас, шановний Ігорю Володимировичу, перевірити законність вищезазначених дій керівництва ландшафтного парку, та у разі необхідності, в межах повноважень здійснити заходи передбачені діючим законодавством, —  йдеться у листі до міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

Раніше народні депутати України звернулися до правоохоронних органів та Миколаївської ОВА з проханням перевірити законність будівництва паркану на території РЛП «Тилігульський».

Нагадаємо, що жителі Коблівської громади обурилися будівництвом паркану на  території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський».  Керівництво парку повідомило, що в’їзд транспорту обмежили за погодженням профільної комісії Миколаївської обласної ради та задля збереження природи. Прохід на територію парку залишили без обмежень.

Пізніше керівник парку пообіцяв звернутися до відповідних органів та узгодити вже збудовану огорожу.

 

Читайте також: