• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.4° Похмуро

«Вибрані найсуттєвіші ділянки», — у «Миколаївводоканалі» розповіли про плани відновлення мереж за ₴1,2 млрд з держбюджету

За понад мільярд гривень, які виділяють з держбюджету для відновлення водомереж Миколаєва, планують реалізувати близько 12 проєктів на найбільш суттєвих ділянках водогону.

Як пишуть «НикВести», про це розповів директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко в інтерв’ю ТРК «МАРТ».

— Зараз є близько 12 проєктів, на які місто виділяє кошти у вигляді субвенцій для обласного бюджету на проєктування, — сказав він.

Нагадаємо, що на розробку проєктно-кошторисної документації з міськбюджету 9 березня  виділено 21,5 мільйона гривень.

— Вибрані найсуттєвіші та найвідповідальніші ділянки водогонів, які відповідають за дуже великий обсяг водопостачання. Для того, щоб максимально втримувати систему та максимально забезпечити її сталу роботу після реконструкції, — пояснив Борис Дуденко.

Він пообіцяв, що після проєктування більш детально розповість про проєкти, ділянки, мікрорайони, де будуть проводитися роботи. Зокрема, щоб містяни могли орієнтуватися, де будуть масштабні розриття.

— Ми розраховуємо, що програма буде подовжена на 2024 рік, тому що обсяг дуже серйозний, відповідальність серйозна. Ми розуміємо, що тут неможна поспішати, — також додав директор підприємства.

Раніше повідомлялося, що з державного бюджету збираються виділити 1,2 мільярда гривень на відновлення системи водопостачання в Миколаєві.

Нагадаємо, що солона вода роз’їдає труби, відповідно з часом у Миколаєві доведеться міняти всю систему водопостачання.

Також нещодавно директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко, заявив про можливу загрозу руйнації системи каналізації через вплив солоної води.

Читайте також: