• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.4° Похмуро

Замазєєва звільнила Фроленка з посади першого заступника голови Миколаївської облради

Ганна Замазєєва та Володимир Фроленко

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва повідомила, що звільнила депутата від «ОПЗЖ» Володимира Фроленка з посади свого першого заступника.

Про це вона проінформувала депутатів під час сесії обларди у четвер, 9 березня, пишуть «НикВести».

— На початку засідання проінформувала депутатів про те, що підписала розпорядження про звільнення з посади першого заступника Володимира Фроленка згідно з приписом Національного агентства з питань запобігання корупції відповідно до абзацу шостому частини другої статті 58 Закону України «Про запобігання корупції», — відзначила також вона на своїй сторінці у фейсбук.

Припис НАЗК, про який йде мова, пов’язаний з тим, що Володимир Фроленко після обрання на посаду у грудні 2020 року не пройшов спеціальну перевірку у визначений законом строк. Агенція відзначала, що він протягом трьох днів після призначення він мав подати документи на перевірку.

Відзначимо, що Володимир Фроленко оскаржував припис НАЗК у судах, оскільки пройшов перевірку пізніше. Вони задовольнили його скаргу, однак цього року Верховний Суд задовольнив касацію Агенції.

Під час засідання сесії депутат облради, голова фракції «Наш край» Юрій Кормишкін кілька разів пропонував переобрати Володимира Фроленка на посаду, посилаючись на те, що той добре працював, а голова ради Ганна Замазєєва відзначала, що задоволена співпрацею з ним.

— У зв’язку з тим, що рішенням НАЗК, рішенням суду припинили повноваження першого заступника голови Фроленка, і ви тільки що сказали, що вам було дуже добре з ним співпрацювати, я прошу внести в порядок денний питання про переобрання першого заступника Фроленка Володимира Олександровича на посаду. Він працював добре два роки, я пропоную знову переголосувати за нього і переобрати, — сказав Юрій Кормишкін.

Однак це виявилося технічно неможливим, оскільки обрання на посаду заступника голови облради має відбуватися в офлайн режимі та шляхом таємного голосування.

Нагадаємо також, що на початку березня перший заступник голови Миколаївської обласної ради від забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя» Володимир Фроленко подав заяву про звільнення з посади.  За словами Володимира Фроленка він був вимушений піти з посади заступника голови Миколаївської обласної ради аби припинити безпідставний тиск на нього та його колег. 

Як повідомлялося, за результатами таємного голосування 9 грудня 2020 року «слугу народу» Ганну Замазєєву було обрано головою Миколаївської обласної ради. Зайнявши місце у президії, вона запропонувала посаду свого першого заступника представнику партії «ОПЗЖ» Володимиру Фроленку.

Також у 2021 році Ганна Замазєєва відзначала в коментарі «НикВести», що задоволена роботою свого заступника Володимира Фроленка.

Читайте також: