• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 17°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17° Ясне небо

РФ активізувала обстріли Дніпровсько-Бузького лиману через можливе включення до «зернової угоди» миколаївських портів

Росія активізувала обстріли Дніпровсько-Бузького лиману, що може бути пов'язано з бажанням України розширити Чорноморську зернову ініціативу і включити в неї Миколаїв.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

— На тлі перегляду та продовження зернової угоди щодо термінів і розширення на миколаївські порти, окупанти активізували обстріли з мінометів та ствольної артилерії по акваторії Дніпровсько-Бузького лиману, в напрямку Очакова і Куцурубської громади. З мінометів та ствольної артилерії ворог обстрілював акваторію Очаківської громади, – заявили військові.

Пошкоджень інфраструктури та людських втрат від цих обстрілів не було.

Варто зазначити, що військові РФ щоденно обстрілюють Очаків з артилерії, ударів по місту окупанти завдають по декілька разів на добу. Обстріл загарбники ведуть з території тимчасово окупованої Кінбурнської коси – наразі це єдина окупована Росією територія Миколаївської області. Окрім Очакова з коси росіяни також щоденно обстрілюють Куцурубську громаду.

Нагадаємо, що морські порти Миколаївської області на 90% готові до експорту зерна, але без згоди росіян «зерновий коридор» не зможе функціонувати. 

Читайте також: