• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 16.3°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.3° Переважно ясно

На Миколаївщині у власність держави повернули землі лісового фонду вартістю ₴98 млн

У Первомайському районі, що на Миколаївщині за рішенням суду у власність держави повернули землі лісового фонду загальною площею 9,1 га вартістю 98 мільйонів гривень. 

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.  

Зазначається, що особливо цінні землі лісового фонду незаконно були передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

— Підставою для звернення до суду з позовом стали допущені Держгеокадастром порушення законодавства при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність територіальної громади поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України. Внаслідок незаконних дій особливо цінні землі лісового фонду вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства та, всупереч прямій забороні на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення, – розповіли в прокуратурі. 

Нагадаємо, що державі повернули землі вартістю майже один мільйон гривень, які відали під будівництво «дачі» на Тилігульському лимані.

Читайте також: