• неділя

    29 вересня, 2024

  • 25.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 25.8° Похмуро

Кім сподівається отримати від МОЗ кошти на відбудову 13 зруйнованих лікарень Миколаївщини

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розраховує отримати від Міністерства охорони здоров'я кошти на відбудову зруйнованих медзакладів області.

Йдеться про 13 зруйнованих лікарень та 154 пошкоджених, повідомив він під час брифінгу 18 серпня, передають «НикВести»

— Що ще гарного у нас є? Ми готуємо проєкти по 13 зруйнованим та 154 пошкодженим лікарням по області. Для того, щоб подати їх на МОЗ та отримати фінансування, — сказав Віталій Кім

Нагадаємо, що Миколаївщина стала однією з областей, де за час великої війни росіяни зруйнували найбільше лікарень. Тільки у Миколаєві за рік повномасштабного вторгнення від ворожих обстрілів постраждали 16 медичних закладів: там вибиті вікна, двері, понівечений дах. На їх відновлення з бюджету міста виділили близько 16 мільйонів гривень.

Водночас до відбудови медичної галузі міста та області долучаються міжнародні партнери. До прикладу, партнери з Казахстану відбудували травматологічний пункт Лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва. Відкриття відбулося 18 серпня 2023 року.

Крім того, коштом німецьких партнерів у Баштанці Миколаївської області почали відновлювати хірургічне відділення багатопрофільної лікарні.

Також відомом, що Миколаївська область отримала 626,8 мільйона гривень на відбудову та реставрацію пʼяти критичних об'єктів області. Серед них: капітальна відбудова будівлі психоневрологічного відділення КНП «Миколаївський обласний центр психічного здоров’я» (200,2 мільйона гривень), реконструкція будівлі поліклініки КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня» Баштанської міської ради (86,8 мільйона гривень) та перебудова будівлі лікувального корпусу КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня» (45,3 мільйона гривень).

Читайте також: