• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

На Миколаївщини судитимуть директора незаконно створеного підприємства під час окупації Снігурівки

Проти мешканця Снігурівки, який був директором незаконно створеного підприємства під час окупації Миколаївщини, скеровано до суду обвинувальний акт за фактом колаборанства.

Про це повідомили у пресслужбі миколаївської обласної прокуратури.

За даними слідства, 46-річний чоловік добровільно погодився на співпрацю з державою-агресором та обійняв посаду у незаконному органі на тимчасово окупованій території, а саме директора «Муниципального унитарного предприятия «Снигирёвское благоустройство». 

Колаборант здійснював прийом на роботу працівників,  встановлював графік роботи, проводив наради, отримував гроші та надавав вказівки працівникам бухгалтерського відділу на здійснення виплат зарплатні та матеріальної допомоги працівникам підприємства, формував та передавав звітність роботи підприємства, розпоряджався комунальним майном, яке поставлено на облік незаконно створеного підприємства.

За даними прокуратури, обвинувачений наразі перебуває у розшуку. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що у Дніпрі засудили до 15 років за ґратами голову однієї з місцевих громадських організацій, який був координатором агентурної мережі головного управління генштабу ЗС РФ.

Читайте також: