• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

У Болгарії заявили, що протести щодо імпорту українського зерна виникли через російську пропаганду

Міністр транспорту Болгарії Георгі Гвоздєйков заявив, що протести фермерів через дозвіл на імпорт українського зерна спричинені російською пропагандою.

Про це він розповів у коментарі місцевому телеканалу, пише hromadske.

— Є рішення Національних зборів, є рішення Єврокомісії, і його потрібно поважати. Болгарії нічого втрачати від імпорту українського зерна, тут ідеться про те, щоб забезпечити швидший експорт до країн, які потребують цього продукту — наприклад, Центральної та Північної Африки. Болгарська держава немало виграє від ПДВ на імпорт. Вони ігнорують правду і намагаються вести пропаганду, — заявив болгарський міністр.

Він заявив, що нині, з дозволом на імпорт українського збіжжя, місцеві виробники зерна заробляють більше, як порівняти показниками 2021 року.

— Цей протест сьогодні має досить серйозне політичне забарвлення, спрямоване на дестабілізацію. Вони намагаються дестабілізувати чіткий напрямок, який має Болгарія, — сказав Георгі Гвоздєйков.

14 вересня парламент Болгарії ухвалив рішення про скасування заборони на імпорт українського зерна. Уряд країни зазначив, що зняття заборони не матиме серйозних наслідків для болгарської економіки.

Однак таке рішення призвело до протестів у вузлових точках у всій країні. Так, фермери та власники переробних підприємств заблокували прикордонні переходи, головні дороги та шосе. Серед їхніх вимог — відновлення заборони на імпорт.

Читайте також: