• четвер

    19 вересня, 2024

  • 15.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.9° Похмуро

Прокуратуру Одеської області очолив прокурор з Миколаєва

В Одеській обласній прокуратурі представили нового керівника — Ігоря Домущея. До цього він був заступником прокурора Миколаївської області.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора України.

Його представив перший заступник Генерального прокурора Олексій Хоменко та зазначив, що Ігор Домущей зарекомендував себе як керівник, що здатний забезпечити належну реалізацію функцій прокуратури і виконання поставлених завдань в умовах боротьби з агресором.

— Сьогодні цивільна та портова інфраструктура Одещини під постійним обстрілом ворога, тому першочерговим завданням є документування та розслідування воєнних злочинів держави-агресора. Також зусилля прокуратури мають бути спрямовані на протидію злочинам проти основ національної безпеки та економічної стабільності. Задля цього маємо злагоджено та ефективно працювати з усіма правоохоронними органами, — сказав Олексій Хоменко.

Зазначаєтся, що Ігор Домущей працює в органах прокуратури з 1998 року. Трудову діяльність розпочав на Миколаївщині, де пропрацював 19 років. В тому числі у 2015 році він був заступником прокурора Миколаївської області. У 2017-2018 роках працював в органах прокуратури Запорізької області.

З 2018 по 2020 рік обіймав різні посади в прокуратурі Одеської області. З березня 2021 року по червень 2023 року керував Болградською окружною прокуратурою на Одещині. До призначення очолював Черкаську обласну прокуратуру.

Нагадаємо, що 13 жовтня голова Національної поліції України Іван Вигівський представив нового начальника ГУНП в Миколаївській області — полковника поліції Сергія Махна. До цього він був начальником управління карного розшуку столичної поліції. Також був представлений новий виконувач обов’язків заступника начальника ГУНП — Андрій Власенко.

Нагадаємо, Сергій Шайхет був представлений в якості керівника поліції Миколаївської області ексміністром МВД Арсеном Аваковим в липні 2020 року.

В перші дні повномасштабного вторгнення керівник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков, позивний «Маршал», повідомив, що Сергій Шайхет залишив Миколаївську область. Останній, в свою чергу, звинуватив Маршала у самопіарі та заявив, що перебуває на робочому місці. На це Євген Жуков порадив йому вилізти з бункеру та захищати область.

Пізніше керівник поліції Миколаївщини заявив, що не намагався залишити місто в перші тижні війни. Натомість, за його словами, він постійно ходив по вулицях і особисто перевіряв документи у підозрілих осіб.

1 жовтня президент України Володимир Зеленський присвоїв Сергію Шайхету генеральське звання.

Читайте також: