• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

На будівництво кластерної лікарні в Миколаєві можуть витратити майже ₴3,5 млрд — роботи завершать у 2027 році

Ілюстраційне фотоІлюстраційне фото

У Миколаєві хочуть побудувати лікувально-діагностичний комплекс, що обʼєднає функції декількох діючих лікарень в один орган. На ці роботи витратять 3,5 мільярдів гривень.

Про це йдеться у Програмі економічного та соціального розвитку Миколаївської області на 2024 рік, ухваленій в ході сесії облради 14 грудня, пишуть «НикВести».

Орієнтовна вартість проєкту становить — 85,5 мільйонів євро. Фінансування буде залучено з інших джерел, не заборонених законодавством.

Згідно документа, будівництво кластерного медзакладу, є серед інвестиційних проєктів, роботи над яким триватимуть в період з 2024 по 2027 роки. Будівництво включатиме обʼєднання в один сучасний комплекс декількох діючих лікарень.

Нагадаємо, в серпні начальниця управління охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай заявила, що у Миколаєві планують створити три кластерні лікарні. Пізніше вона повідомила, що місто готує документацію для майбутнього будівництва кластерної лікарні на 3-й Слобідській. 

Як відомо, до будівництва будуть залучені партнери з Казахстану, які займалися відбудовою травмпункту в ЛШМД, про що заявляв керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім. 

Читайте також: