• середа

    9 жовтня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

У вищому навчальному закладі Греції для військових вважають, що Росія ще довго не знайде відповіді на «Хаймарси», які випалюють її тили в Херсонській області

Окупанти протягом довгого періоду нічого не зможуть заподіяти системам HIMARS, які влучно знищують їх склади на окупованій частині півдня України.

Про Al Jazeera розповів викладач Військового училища евелпідів (вищий військовий навчальний заклад сухопутних військ Греції) Костантінос Грівас.

Професор пояснив, що у російській армії навіть близько немає зброї, яка за своїми характеристиками наздоганяє американські HIMARS.

— «Хаймарси», разом з ракетами GMLRS, досягають чудової точності страйку. Росіяни не мають нічого еквівалентного, оскільки ці системи були розроблені американцями як своєрідна снайперська артилерія для використання у складних умовах, таких як Фалуджа в Іраку, де потрібно було вражати цілі, які були оточені цивільними, — конкретезував грецький стратег.

Грівас додав, що росіяни вимушені реагувати на «Хаймарси» протягом декількох хвилин, але цього часу їм не вистачає для ефективної відповіді.

— Якщо є будівля, яку потрібно вразити, ви націлюєтесь на цю будівлю з дистанції у 80 км, і протягом декількох хвилин після відкриття вогню ви вражаєте ракетою цю ціль, — описав він принцип дії ракет GMLRS у «Хаймарсів».

Як казав відставний полковник з Нідерландів Роджер Хаузер, під регулярними ударами «Хаймарсів» по своїх тилах у Херсонській области росіяни поступово перетворюються на «щурів у пастці».

Читайте також: