• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Ясне небо

Київський ді-джей Detcom розповів про досвід у захисті Миколаївщини: щодня дізнається щось нове і готується до наступу

Український DJ під сценічним ім'я Detcom з початком війни змінив клуби Києва на окопи, що вириті на межі Миколаївщини з Херсонщиной.

Його історію взявся записати американський щотижневик про культурне життя The Village Voice.

Напередодні війни виконавець мріяв зіграти міжнародні концерти у Німеччині з Норвегією, але після 24 лютого у життя прийшлося вносити швидкі корективи.

Прокинувшись від ракетних вибухів, він зустрівся з друзями і вже разом з ними приєднався до 206-го батальону територіальної оборони в Києві.

По мірі розвитку подій у березні йому надали наказ охороняти периметр міста.

— Київ зазнавав постійної небезеки. Ми будували укріплення, допомагали охороняти форпости, а також перевіряли вулиці під час комендатської години, — пригадав DJ.

По закінченню столичних боїв його перевели на південний фронт, між Миколаївом та Херсоном, де він почав вдосконалювати навички у професійних військових. Зараз Detcom відчуває себе більш «досвіченим», кожен день дізнаючись щось нове.

Підрозділ київлянина планують вивести на інші позиції, після чого його замінять місцеві сили. Але сам Detcom сподівається взяти участь у анонсованому наступі, щоб вибити ворога з окупованих територій.

Раніше повідомлялося, що 206-ий батальон ТРО був сформований на базі «ЄС».

Читайте також: