• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.5° Ясне небо

У ЗСУ допустили можливість завдання нових ударів по Антонівському мосту в Херсоні

Українські військові можуть завдати додаткових ударів по Антонівському мосту у захопленому Херсоні.

Про це повідомила керівник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони України Південь Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, пише «Новое время».

На відповідне питання ведучого вона дала ствердну відповідь.

Наталія Гуменюк додала, що окупанти намагаються будувати альтернативні переправи через Дніпро біля Херсона, але вони також стають цілями ЗСУ.

— Їх спроби зрозумілі, бо вони хоч щось і мають робити, аби хоч би заспокоїти свої нерви. Вони намагаються навести понтонні переправи, але й ці об'єкти також підпадають під вогневий контроль, тому що ми маємо таку зброю, яка дозволяє влучати у вибрану ціль, – резюмувала вона.

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Вчора ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

Читайте також: