• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Похмуро

Треба буде переглянути генплан Миколаєва, — Сєнкевич про розвиток міста після закінчення війни

Зруйнований російським ракетним ударом готель у центрі Миколаєва. Фото: Іван Чернічкін / Заборона

Міська влада Миколаєва вже напрацювала невеликий план післявоєнного відновлення та розвитку міста. Один з пунктів цього плану — зміна генерального плану Миколаєва.

Про це в інтерв’ю виданню «Заборона» повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

— У нас уже є невеликий план (змін у місті, — прим.). До того ж ми працюємо з урядом Данії. Вже бачимо, що потрібно буде змінити генплан міста — тобто переглянути його. Я думаю, головне, що потрібно зробити нашій країні після війни, — це переосмислити сенс її існування. Ми жили після розвалу Радянського Союзу за принципом «як пнули, так і котимося». Що було в Радянському Союзі, те ми й розвивали: там — те, там — те. А сьогодні треба зрозуміти, як зробити з цього великого шматка, яким фактично була Україна, окремий самодостатній організм, — сказав Олександр Сєнкевич.

Зокрема, за словами мера Миколаєва, перед місцевою влади стоятимуть питання відновлення і переосмислення інфраструктури, енергоощадження, енергонезалежності, диверсифікації подавання води.

Крім того, на думку Олександра Сєнкевича, окрему увагу треба буде приділити питанню освіти, а саме професійно-технічній.

— Звичайно, разом із цим виникає питання освіти, яке має підтягуватися під потреби роботи. Щоб не було так, що є мільйон економістів і юристів, а працювати руками нікому. Дуже велика проблема — девальвація робітничих професій. За час незалежності України людей робітничих професій перестали поважати. «А, ти йдеш працювати на завод? Лошара». Піднялася цінність вищої освіти, тоді як професійна освіта девальвована. Це не стосується розумових здібностей людини, але ж треба буде комусь цю країну відновлювати, — додав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, Данія планує допомогти Миколаєву вирішити проблему з водою.

Читайте також: