• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 17.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.4° Переважно ясно

Окупанти намагаються прорватися на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, — Генштаб

Окупанти намагаються прорватися на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. На частині ділянок ворога відкинули, на іншій частині — тривають бої.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. Ворог обстріляв зі ствольної артилерії території біля Сеньківки і Грем’яча Чернігівської області та Басівки і Кіндратівки Сумської області.

На Харківському напрямку противник обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії обʼєктів у Харкові, Удах, Дементіївки, Руських Тишках, Черкаських Тишках, Великих Проходах, Прудянці, Протопопівці, Петрівці, Старому та Верхньому Салтові, Мосьпанові та Коробочкиному. Завдав авіаударів біля Старого Салтова та Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Долини, Бражківки, Норцівки, Дібрівного, Мазанівки та Богородичного. російська авіація знову діяла біля Залимана.

На Краматорському напрямку противник обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони Краматорська, Григорівки та Верхньокам’янського. Окупанти штурмом намагалися просунутися в напрямках Лисичанський НПЗ — Івано-Дар’ївка та Миколаївка — Виїмка. На напрямку Спірне — Івано-Дар’ївка тривають бойові дії.

На Бахмутському напрямку російські війська з артилерії та танків стріляли по Часовому Яру, Берестовому, Бахмуту, Бахмутському, Переїзному, Соледару, Спірному, Роздолівці, Яковлівці, Вершині та Зайцевому. Авіаудари були неподалік Яковлівки, Веселої Долини, Зайцевого, Бахмута та Соледара. Окупанти штурмували в напрямках Покровське — Бахмут, Відродження — Вершина, Вуглегірська ТЕС — Зайцеве. Успіху не мали, відійшли.

На Авдіївському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Курахове, Нью-Йорк, Невельське, Первомайське, Опитне, Мар’їнка, Водяне, Красногорівка і Новобахмутівка. Літаки штурмової авіації вдарили біля Мар’їнки.

росіяни вели наступальні бої у напрямках Новоселівка Друга — Красногорівка та Спартак — Авдіївка: успіху не мали, ЗСУ відкинули їх назад. На напрямках Донецьк — Піски та Новоселівка — Олександропіль бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював позиції зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Володимирівка, Павлівка, Пречистівка, Вугледар, Богоявленка, Новопіль, Залізничне, Гуляйпільське, Ольгівське, Шевченко, Бурлацьке, Новосілка, Дорожнянка та Новоданилівка. Завдали авіаудару в районі Новосілки.

У напрямку Сторожове — Новосілка ЗСУ зупинили наступ та відкинули окупантів назад.

На Південнобузькому напрямку окупанти стріляли із танків та артилерії в районах Посад-Покровського, Степової Долини та ще 27 населених пунктів. Ворог намагався вести наступальний бій в напрямку Сухий Ставок — Лозове: успіху не мав, відійшов.

Окупанти завдали авіаударів біля Осокорівки та Андріївки. Продовжував ведення повітряної розвідки безпілотником.

В акваторіях Чорного та Азовського морів в готовності до застосування перебувають два носії крилатих ракет морського базування. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових та об’єктах критичної інфраструктури на території України.

Нагадаємо, українські захисники впродовж 12 серпня відбили три атаки армії РФ, знищили 46 окупантів та 15 одиниць техніки.

Читайте також: