• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 17°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17° Ясне небо

Маємо всі шанси збільшити врожайність попри війну, — нардеп Гайду

Не дивлячись на умови війни, держава має інструментарій для допомоги фермерам, аби підвищити врожайність.

З думкою про це виступив голова комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

Нардеп підкреслив, що в інтересах аграрів ВРУ нещодавно ухвалила законопроект №4558, який регулює використання пестицидів та агрохімікатів.

— Обробка рослин - необхідність, адже пестициди є для них своєрідними ліками. І саме ця процедура впливає на збільшення показників врожайності. Однак у сфері поводження з пестицидами існує низка проблем. Зокрема, використання фальсифікатів, а також недостатня поінформованість аграріїв та бджолярів щодо складу пестицидів, властивостей речовин, впливу на здоров’я людини, бджіл та стану навколишнього середовища, — зазначив політик.

Законопроект буде спрямований на боротьбу з фальсифікатами-пестицидів, які шкодять навколишньому середовищу.

— За рівнем використання пестицидів Україна нині посідає невисоку 17- ю позицію у світі. Однак у суспільстві є дещо стереотипне негативне ставлення до цих препаратів. Єдиний спосіб це змінити - зробити використання "ліків" для рослин максимально правильним, з дотриманням усіх норм. Це дасть можливість покращити й збільшити наші врожаї, що в умовах війни є просто необхідним, — пояснив Олександр Гайду.

Голова комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики вже розповідав, над якими напрямами підтримки українських фермерів працює парламент.

Читайте також: