• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 20.6°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.6° Переважно ясно

Генерал Марченко доповів про успіхи останніх тижнів: як мінімум 20 складів російських боєприпасів випалені на Херсонщині

Генерал-майор Дмитро Марченко пояснив, якої стратегії притримуються ЗСУ у відвоюванні Херсонщини і до яких результатів вона встигла призвести.

На питання по цій темі він відповів BBC.

За словами організатора оборони Миколаєва, зараз українцям потрібно виманити росіян зі статичної оборони, у яку вони засіли на территорії Херсонської області.

— Ми повинні мати втричі більше потужності, кількості зброї та артилерії. На жаль, у нас немає такої переваги. Тому ми повинні діяти нестандартним способом, виводячи їх з позицій, щоб зрівняти нашу силу та ресурси, — деталізував він.

Генерал-майор додав, що за останні тижні ЗСУ рознесли «понад 20 складів боєприпасів у Херсонській області і багато пунктів управління та інших об'єктів».

— Це війна артилерії, високотехнологічної зброї та розуму. Солдат все ще відіграє важливу роль, але успіх здебільшого залежить від ракет, артилерії та авіаційних ударів, — підкреслив Дмитро Марченко.

Нагадаємо, генерал-майор Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва до початку квітня, відреагував на борди зі словами вдячності від миколаївців. Він закликав містян не робити цього, оскільки не вважає своєю особистою заслугою те, що місту вдалося уникнути російської окупації.

Читайте також: