• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 20.6°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.6° Переважно ясно

Домбровська відзвітувала, що з початку війни її гуманітарний штаб допоміг понад 7 тисячам сімей

Голова ГО «Майбутнє Миколаєва» Тетяна Домбровська разом зі своєю командою з початку повномасштабної війни Росії проти України допомогла більш як 7 тисячам миколаївських сімей. За цей час у місто було доставлено понад 120 тонн гуманітарного вантажу.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу D1.

Команда Домбровської у першу чергу допомагає родинам з маленькими дітьми від народження до 3-4 років та вагітним жінкам. Адже, у цей складний час вони потребують особливого догляду та харчування.

— У Миколаєва багато друзів, які нам допомагають. На початку допомагали підприємства, вони відкрили свої склади та надавали все необхідне для гуманітарного штабу і роздавали маленьким діткам суміші, памперси, каші, пюре. Зараз стало складніше, але ми отримуємо вантажі з різних куточків нашої країни, а також від інших країн, наприклад, з Німеччини. Усі допомагають, адже розуміють, яка ситуація у Миколаєві. За цей час ми доставили до Миколаєва більше 120 тон гуманітарних вантажів. Допомогу отримали більше 7 тисяч сімей. Також ми допомагаємо лікарням та пологовим будинкам, а також вагітним зі зборами до пологового, - поділилась Домбровська.

Також, у липні завдяки підтримці благодійного фонду «Фундація Рональда Макдональда» вони змогли допомогти продуктами 480 родинам міста. Окрім того, за ініціативою Домбровської вдалося доставити з Німеччини гуманітарний вантаж та передати до власності міста два автобуси, які використовуються для евакуації містян.

— Спільним зусиллям з Генеральним консульством України у Гамбурзі вирішили питання щодо налагодження тісної співпраці з містом Ганновер і зараз йдуть перемови по розбудові Миколаєва, який страждає від обстрілів. Ведеться велика робота. Я дуже вірю, що на цих перемовинах ми досягнемо знакових домовленостей. Дай Бог щоб усе закінчилося і ми будемо відстроювати наше місто, - додала вона.

Нагадаємо, депутатка Миколаївської міської ради Тетяна Домбровська розповідала, що німецький Ганновер допоможе відновлювати Миколаїв

Читайте також: