• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

У Львівській області чиновники намагалися продати бронежилети, які мали безкоштовно передати ЗСУ

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Львівській області у «Facebook».

За даними слідства, ділки намагались незаконно продати понад 1 тисячю бронежилетів на загальну суму більше 12 мільйонів гривень.

— Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони. Втім, замість безкоштовної передачі бронежилетів українським захисникам, причетні чиновники намагались продати їх через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів, — йдеться у повідомленні.

Завдяки втручанню працівників СБУ в одній із торговельних мереж було вилучено частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ.

Водночас, проводяться слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюються всі обставини та особи, причетні до протиправної схеми.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала чоловіка, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів Миколаєва для ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Читайте також: