• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

«Ми розглянули кожний окремий випадок збереження життя», — Замазєєва провела нараду з лікарями щодо поранених дітей на Миколаївщині

З початку війни у Миколаївській області  44 дитини отримали мінно-вибухові травми різного ступеню важкості, 2 дитини померли в лікарні.

Про це стало відомо під час наради з лікарями Миколаївської обласної дитячої лікарні, яку провели голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва разом з очільником управління охорони здоров’я ОВА Максимом Безносенко, повідомили в пресслужбі обласної ради.

У ході наради лікарі представили аналіз-статистику надання допомоги постраждалим дітям від обстрілів окупантів. Так, з 24 лютого до закладу амбулаторно звернулося 3329 дітей, 1331 потрапила на лікування, з яких 44 дитини отримали мінно-вибухові травми різного ступеню важкості.

— Ми розглянули кожний окремий випадок поранення дитини та збереження життя та кінцівок, для відновлення повноцінного життя. В декількох випадках в Німеччині лікарі були здивовані врятованим життям та збереженням ручки у хлопчика, за їхніми протоколами це ампутація. А наш маленький Миколаївець ще буде малювати у майбутньому,  повідомила Ганна Замазєєва.

Також на нараді обговорили проблемні питання, що наразі турбують працівників медзакладу.

— Особлива увага на залучення додаткового медичного обладнання для лікування специфічних мінно-вибухових травм у дітей, починаємо працювати над вирішенням цього нагального питання з залученням країн-партнерів, які взяли Миколаїв під патронат. За півроку повномасштабного вторгнення Герої лікарі невтомно рятують життя. Важко підібрати слова, аби виразити вам подяку, шановні медпрацівники. Ви —  більше, ніж герої!,  акцентувала голова облради.

Нагадаємо, що голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва повідомила, що розпочинає роботу Офіс відновлення Миколаївщини. Офіс розробляє стратегію відбудови регіону та працює у співпраці з представниками Королівства Данії, з якими раніше було досягнуто домовленості про допомогу відбудови Миколаївщини.

Читайте також: