• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.8°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.8° Слабкий дощ

В Миколаєві збільшили кількість автобусів на маршрутах через економію електроенергії

В четвер, 20 жовтня, в Миколаєві курсують близько 300 одиниць громадського транспорту.

Про це повідомив мер Олександр Сєнкевич під час брифінгу, пишуть «НикВести».

Він нагадав, що кількість електротранспорту в цілях економії енергії зменшили на 60%. При цьому збільшили кількість автобусів на маршрутах.

— Сьогодні місто функціонує в режимі економії електроенергії. Ми зменшили на 60% кількість електротранспорту на вулицях Миколаєва. Сьогодні по місту всього курсують 14 тролейбусів і 12 трамваїв, решта транспорту – це автобуси та маршрутки. Сподіваюся, що це не дуже створить незручностей миколаївцям, і вони зрозуміють, що це робиться в інтересах нашої держави. Загальна кількість транспорту сьогодні — біля 300 одиниць. Трохи більше у нас зазвичай курсує щодня. Ми просто сьогодні замінили тролейбуси та трамваї на автобуси, — відзначив мер.

Нагадаємо, що в місті також вимкнули світлофори. Разом з тим, «Укренерго» повідомило про те, що 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме і о котрій годині будуть відключення — радять дивитися на сайтах операторів. Відключення будуть почергові — тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин.

Читайте також: