• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 23°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 23° Похмуро

Фотовиставку «Миколаїв — фронтовий», яку вихідними показали у Києві, представлять закордоном

Фотовиставка «Миколаїв — фронтовий», яку цими вихідними показали на Михайлівській площі у Києві, організатори планують представити закордоном. Голова мета — показати військові злочини РФ і ті жахіття, через які Миколаїв проходить майже щодня, потерпаючи від обстрілів.

Про це повідомив ініціатор виставки, народний депутат по 127-му округу від Миколаївської області Олександр Пасічний.

Він також розповів, як виникла ідея створити фотовиставку

— Виставка «Миколаїв — фронтовий», ще ми хотіли її назвати «Миколаїв — незламний». Була ідея створити таку виставку, привернути увагу до тих умов, в яких живуть зараз миколаївці, щоб, в першу чергу, люди, як вважають, що війна закінчилася, побачили, що Миколаїв кожен день потерпає від обстрілів агресора. Він руйнує цивільну інфраструктуру, школи, дитячі садочки, більшість вузів наших постраждало, практично всі готелі. Надалі ситуація дуже складна і напружена, — сказав Олександр Пасічний.

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва, яка теж відвідала виставку, зазначила, що проєкт вийшов дуже емоційним.

— Це дуже емоційно. Вона передає все те, що ми зараз відчуваємо. Кожен день під обстрілами. Ми сильні, ми емоційні, але ми хочемо, щоб вся країна розуміла внесок Миколаївської області, Миколаєва, миколаївців у нашу майбутню перемогу, —  сказала Ганна Замазєєва.

Керівник проєкту «Миколаїв — фронтовий» Федір Левченко підкреслив, що зараз важливо показувати жахіття війни світу, аби люди розуміли, які злочини вчиняє РФ проти України.

— Дійсно показати те, як воно є насправді. Це жахливо, це треба показувати. Люди можуть сказати що цього жахіття дуже багато, але так воно є. Нема Києва, чи Миколаєва, є Україна, — сказав керівник проекту Федір Левченко.

Нагадаємо, протягом двох днів на Михайлівській площі Києва працювала фото-експозиція «Миколаїв фронтовий». Її організував та представив Народний депутат України по 127-му округу від Миколаївської області Олександр Пасічний.

Читайте також: