• субота

    5 жовтня, 2024

  • 19.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.2° Мінлива хмарність

Миколаївський сепаратист Тістол, затриманий СБУ у 2014 році, влаштувався в окупаційну адміністрацію на Херсонщині

Миколаївського сепаратиста та колаборанта Костянтина Тістола призначили «заступником голови адміністрації» Голопристанського району Херсонської області.

Про це свідчить відео російського видання «РИА Новости».

Як повідомляли НикВести, Костянтин Тістол був керівником миколаївського пропагандистського сайту «Набат», одним із організаторів проросійських мітингів у Миколаєві у лютому та березні 2014року.

4 березня 2014 року Управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України). Після обшуків слідчими Костянтин Тістол залишив Миколаїв і вирушив до Севастополя, а потім – до Донбасу.

Згодом його було оголошено разом із його соратниками, 18-річним Андрієм Гончаруком (пізніше його було ліквідовано на Донбасі), у розшук за скоєння низки злочинів, зокрема, зазіхання на територіальну цілісність України.

Також повідомлялося, що Костянтин Тістол брав участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Кінбурнської коси Миколаївської області.

17 жовтня 2022 року Служба безпеки України повідомила йому про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Читайте також: