• субота

    5 жовтня, 2024

  • 20.3°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.3° Похмуро

Дуденко: для Миколаєва залишається актуальним питання розробки альтернативного водозабору, прораховуються всі варіанти

На думку директора комунального підприємства «Миколаївводоканал» Бориса Дуденка, питання альтернативного водозабору для Миколаєва залишається актуальним.

Про це він розповів в інтерв'ю ТРК «НІС-ТВ».

Він нагадав, що одна із французьких компаній розробляє варіанти розміщення альтернативного водозабору для міста.

— Розглядаються усі можливі варіанти. Розглядається і річка Південний Буг, Бузький лиман та річка Інгул, Інгулець. Усі варіанти розраховані та запропоновані нам для того, щоб ми змогли вибрати, що для міста буде більш прийнятним щодо інвестиційних витрат і вартості води з цього джерела, — підкреслив директор підприємства.

Борис Дуденко зазначив, що зараз прораховують усі доступні варіанти. Найбільш вигідні пропозиції будуть відомі у першому кварталі наступного року.

— У нас вже пройшло близько п'яти нарад, це онлайн наради. Бере участь і французька, і українська сторона. Ці роботи проводяться на гроші Європейського інвестиційного банку та місту не доведеться їх повертати. Робота дуже серйозна, багатофакторна. Тут дорога ціна помилки, тому включено багато фахівців, близько 20 експертів. Нині ми прораховуємо всі рішення. Думаю, що в першому кварталі ми побачимо приблизні варіанти, які висунули фахівці, — сказав він.

Також Борис Дуденко зазначив, що питання щодо резервного водосховища у Корабельному районі міста теж лежить у площині розгляду питання альтернативного водопостачання. Все залежить від витрат на відновлення та утримання. Усі дані також будуть прораховані у проєкті.

Раніше Борис Дуденко розповів, що заміна «з'їдених» солями водопровідних труб у Миколаєві коштуватиме не один мільярд гривень.

Читайте також: