• вівторок

    1 жовтня, 2024

  • 17.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 1 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.6° Похмуро

Понад 200 білбордів демонтували в Миколаєві за час війни

За 11 місяців повномасштабної війни у Миколаєві демонтовано понад 200 білбордів, матеріали з них передали на потреби Збройних сил України.

Про це розповів заступник директора департаменту внутрішнього фінансового контролю та протидії корупції Віталій Ярошенко, передає суспільне.

За словами Віталія Ярошенка, був запит від військових, щоб звільнили вулицю від конструкцій, які заввишки двох метрів, бо вони заважали огляду з певного місця.

— Демонтували не тільки борди, а стели АЗС, якщо вони також заважали. Після обстрілів деякі конструкції ставали аварійними, тому теж їх необхідно було прибирати. Виконувались ці роботи дуже оперативно, швидко, в будь-яку погоду, між активними обстрілами, тому що в той час необхідно було місто готувати до оборони, — розповів Віталій Ярошенко.

Окрім рекламних конструкцій демонтували незаконно встановлені тимчасові споруди. 25 з них віддали на потреби Збройних сил України.

— Особливо це було актуально в осінньо-зимовий період, щоб забезпечити мінімальний побут військовослужбовців, які перебували на лінії оборони. Тобто лінія оборони постійно знаходилась у русі, необхідно було переміщатись військовим. Вони могли з одного місця перемістити МАФ на інше місце, — пояснив Віталій Ярошенко.

Законність встановлення тієї чи іншої конструкції перевірятиме комісія з питань упорядкування, яка робила це до повномасштабного вторгнення. За словами адвоката Андрія Зінченка, законність щодо демонтажу тимчасових споруд має бути дотримана. Якщо вона встановлена незаконно, то рішення суду не потрібне.

— А є ще такі споруди, які нібито мають документи на малу архітектурну форму, яка має бути, наприклад, пересувною, без фундаменту. З’ясовується, що вже є фундамент, є капітальна будівля, яка має юридичну адресу. А ось з таким колишнім МАФом, фактично нерухомістю, ситуація без суду не пройде, — пояснив Андрій Зінченко.

Нагадаємо, що у ніч проти 23 грудня невідомі встановили кіоск на пішохідній вулиці Соборній у Миколаєві. Незаконну споруду вже демонтували. 

Читайте також: