• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 21.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.8° Мінлива хмарність

Миколаїв отримав 13 мобільних модульних котелень від міжнародних партнерів

За фінансування уряду Данії ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» отримало 13 мобільних модульних котелень, що допоможуть пройти поточний опалювальний сезон в умовах війни та наступні опалювальні періоди, забезпечивши теплом соцсферу, зокрема медичні та освітні заклади.

Про це повідомили на КП.

13 мобільних модульних котелень, потужністю 0,5 МВт кожна,  були закуплені ЮНОПС у ТОВ «Ніктеплосервіс» та ТОВ «Альмера» і передані Миколаївській міській раді для потреб громади.

На підприємстві зазначили, що  котельні слугуватимуть додатковим джерелом генерації, що дозволить значно скоротити використання природного газу, а при настанні аварійних ситуацій вони стануть резервним джерелом теплопостачання, що дозволить безперебійно забезпечити опаленням заклади соцсфери міста, які найбільше цього потребуватимуть, та ряд житлових будинків.

— Наразі вже визначено локації, де розташовуватимуться модульні котельні. До речі, 3 з них ми будемо обслуговувати у Снігурівці, яка довгий час була в окупації, і після «гостин» росіян там не залишилося нічого, тож зараз устаткування такого типу дозволяє швидко та якісно вирішити питання із забезпеченням тепла. У Миколаєві ми маємо дещо іншу ситуацію: модульні котельні - це наш план «Б» та змога економити природний газ, — зазначив директор «Миколаївоблтеплоенерго»  Микола Логвінов.

Раніше повідомлялося, що Миколаївська обласна військова адміністрація зробила запит на отримання мобільних котельних та дизель-генераторів на опалювальний сезон.

Читайте також: