• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Похмуро

У Молдові встановили тип ракети, яка впала на її території у січні

Елемент ракети, яка впала в Молдові поблизу міста Бричани під час обстрілу 14 січня, належить системі протиповітряної оборони С-300.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Анна Ревенко, пише NewsMaker.

За її словами, як і раніше, є великий ризик того, що в повітряний простір Молдови залетять російські ракети або вони випадково впадуть на молдовську територію після того, як їх зібʼють системи ППО.

— Останній випадок виявлення ракети на території Молдови був 14 січня 2023 року у Бричанах. Під час попереднього розслідування зʼясували, що знайдені частини ракети є фрагментами ракети системи ППО С-300. 14 січня цього року в зоні КПП «Ларга» Бричанського району знайшли складові, які, як передбачається, належать комплексу С-300, – сказала голова МВС Молдови.

5 грудня в Молдові, біля міста Бричани, що поблизу кордону з Чернівецькою областю України, впав елемент ракети. Його виявили прикордонники. Він упав у фруктовому саду. Сапери не знайшли в ракеті вибухонебезпечних речовин.

14 січня співробітники прикордонної поліції Молдови знову виявили уламки ракети у Бричанському районі, що межує з Україною.

Речник парламенту Молдови Ігор Гросу тоді заявив, що незалежно від того, що покаже розслідування про падіння ракети в саду неподалік Бричан, у цьому винна Росія

Читайте також: