• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

Житель Херсона намагався вкрасти гуманітарку, щоб прокормити дитину — суд відправив під домашній арешт та допоміг дістатись дому

Центральний районний суд відправив під частковий домашній арешт жителя Херсона, який намагався вкрасти продуктовий набір гуманітарної допомоги, щоб прокормити дитину. Також суддя особисто був вимушений вирішувати питання щодо доставки чоловіка до Херсона, оскільки прокурор та слідчий не змогли забезпечити виконання ухвали.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва.

Слідчим суддею Центрального районного суду Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу мешканцю Херсон, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 4 статті 186 КК України (незакінчений замах на відкрите викрадення чужого майна).

«Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік, перебуваючи у м.Херсон, хотів отримати продуктовий набір, які видавали представники однієї з благодійних організацій, проте отримав відмову, оскільки його не було у списках. Після цього, він схопив один з наборів, який належав іншій особі та намагався втекти, але потерпіла висмикнула в нього пакет, а чоловіка було затримано», - йдеться у повідомленні.

Слідчий слідчого відділу Херсонського РУП ГУНП в області просив обрати чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою, прокурор Херсонської окружної прокуратури клопотання підтримав.

«Підозрюваний у судовому засіданні пояснив, що до війни працював будівельником, зараз не працює, оскільки роботи для нього у Херсоні немає, продукти харчування намагався викрасти, щоб прогодувати дружину та її доньку. Просив не обирати запобіжний захід у виді тримання під вартою, оскільки не збирається переховуватись. Також зазначив, що має намір проходити військову службу, щоб забезпечувати сім’ю, вже отримав повістку і наступного дня має з’явитись до військкомату для проходження медогляду», - йдеться у повідомленні.

Слідчим суддею, окрім іншого встановлено, що майновий стан підозрюваного органом досудового слідства з’ясовано не було. Водночас, зазначене могло б допомогти встановити дійсні мотиви вчинення кримінального правопорушення.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив, відмовити у задоволенні клопотання та обрати підозрюваному запобіжний захід у виді домашнього арешту в період з 17:00 годин по 06:00 годину.

«Після завершення засідання, з’ясувалось, що підозрюваний перебуває поблизу будівлі суду. Останній є немісцевим і не знає міста, був доставлений до суду конвоєм, затриманий в порядку статті 208 КПК України, а тому існує велика ймовірність, що він не має при собі засобів зв’язку та грошових коштів, щоб потрапити до міста Херсон», - повідомляє Центральний районний суд.

За такого, слідчий суддя зв’язався з прокурором та слідчим, з метою з’ясувати, яким чином буде виконано ухвалу суду щодо доставки підозрюваного за місцем його проживання.

Вони повідомили, що перебувають у Миколаєві, наразі не можуть прибути до міста Херсон та доставити підозрюваного.

Захисник також телефонувала слідчому, з метою з’ясування питання доставки підозрюваного, намагалась замовити таксі до Херсона.

За кілька годин, завдяки втручанню слідчого судді Івана Дірка та захисника, питання було вирішено, підозрюваного було доставлено за місцем його проживання у місті Херсон.

Раніше повідомлялось, що у Миколаєві суд розглядає справу херсонського колаборанта Стремоусова — його викликали через оголошення в газеті

Читайте також: