• субота

    12 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 12 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Легкий дощ

У Мінцифри закликали обмежити продаж російської відеогри Atomic Heart — ЗМІ

Міністерство цифрової трансформації надішле запити до компаній Microsoft, Sonу та Valve з проханням обмежити продаж цифрових версій російської відеогри Atomic Heart про пригоди співробітника радянських спецслужб.

Про це пише портал dev.ua з посиланням на коментар заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова.

У відомстві закликають заборонити продаж гри для користувачів з України та обмежити її розповсюдження в інших країнах.

— Ми закликаємо обмежити розповсюдження цієї гри в інших країнах через її токсичність, потенційний збір інформації даних користувачів і можливість передачі їх третім особам у Росії, а також потенційне використання грошей, залучених з купівель гри, на ведення війни проти України, – пояснив заступник міністра.

Він додав, що за даними ЗМІ, розробка гри відбувалася на гроші, які мають походження з російських підприємств і банків, що потрапили під санкції, і є системно важливими для російського уряду.

— Хочемо наголосити також для західної аудиторії, що розробники гри не вийшли з публічною заявою про засудження путінського режиму та кривавої війни, яку Росія розв’язала проти України, – наголосив Борняков.

21 лютого 2023 року російська студія Mundfish випустила гру в жанрі пригодницького бойовика — Atomic Heart, події якої розгортаються в альтернативній реальності Радянського Союзу між 1930-ми та 1960-ми роками. У цьому світі вже винайдений інтернет, штучний інтелект, голограми та роботи.

Головний герой — психічно неврівноважений спецагент КДБ, якого уряд відправив розслідувати інцидент на виробничому підприємстві.

За інформацією видання AIN.ua, розробники можуть збирати дані користувачів і надавати їх російським держорганам, зокрема, ФСБ.

І хоча студія Mundfish розташовується на Кіпрі, більшість її працівників — росіяни, зазначає портал DOU.ua.

Українська геймерська спільнота в Twitter закликала бойкотувати Atomic Heart, стверджуючи, що її розробка фінансується вихідцями з російської компанії «Газпром». Також критики гри зазначали, що вона прославляє радянське минуле. 

Також українські користувачі просили розробників дати чітку позицію щодо російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що на Донеччині під Бахмутом загинув один із розробників української відеогри «S.T.A.L.K.E.R.» Володимир Єжов.

Читайте також: