• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Похмуро

Миколаївців попередили про штрафи за покришки на вулиці

Комунальники продовжують очищувати Миколаїв від старих автомобільних шин. Миколаївців, які продовжують виносити покришки на вулиці та дороги, попереджають про штрафи.

Про це повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства Миколаївської міськради.

 Роботи з прибирання виконує комунальне підприємство «ЕЛУ автодоріг».

У департаменті ЖКГ наголошують, що деякі містяни порушують правила благоустрою і продовжують викидати автопокришки на вулиці, тротуари, проїжджу частину тощо.

Зазначають — правоохоронні органи фіксуватимуть такі порушення та виписуватимуть штрафи.

«Давайте цінувати роботу наших комунальних служб та разом дбати про чистоту Миколаєва», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 березня 2022 року голова обласної військової адміністрації Віталій Кім закликав миколаївців розмістити на всіх перехрестях міста покришки. На той час існувала загроза прориву російських військ до Миколаєва. Віталій Кім запропонував у разі прориву ворога підпалити шини, щоб обмежити видимість. Тоді люди активно викопували «паркани» із покришок у дворах багатоповерхівок і зносили їх попід дороги.

Мер міста Олександр Сєнкевич через кілька днів відзначив, що бачить великий плюс у шинах, які стягнули до доріг: «Коли закінчиться війна, ми привеземо великі машини та приберемо їх із міста. Цей ЖКГ-арт – лебеді, змії – треба припиняти», — говорив він.

10 серпня у міськраді оголосили торги на закупівлю послуги з прибирання та утилізації зношених автомобільних гумових шин  у Заводському районі міста. Вже навіть було оголошено переможця — ТОВ «Новотор», яке запропонувало за свої послуги 515 тисяч гривень.

Однак незабаром міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич доручив відмінити торги на прибирання шин, які до доріг навесні зносили миколаївці.

Читайте також: