• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 21.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.8° Похмуро

«Обладнання горить»: Логвінов пояснив, як відключення електроенергії вплинули на роботу тепломережі

Теплоенергетика була не готова до перепадів та відключень електроенергії. До введення графіків в Миколаєві не встигали відновлювати котельні, через що обладнання горіло і перебувало в аварійному стані.

Про це директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов розповів  у програмі «Діалог».

Він підкреслив, що негативний вплив на роботу котелень також спричинила відсутність води у джерелі централізованого водопостачання.

— Як тільки вмикалась електроенергія, вмикались насоси підживлення води, однак самої води в системі не вистачало. Тобто, під час запуску треба було спочатку водою підживити систему, запустити циркуляцію і тільки потім розпалювати котли. На цьому ми втрачали додаткових пів години чи годину, – повідомив Логвінов.

За його словами, котельні, що пройшли реконструкцію за програмою Світового банку якісно справлялися з роботою, без проблем зупинялися і запускалися відповідно до графіків. Він також повідомив, що на сьогодні програма реконструкції завершена, 70% генерації оновлено, що дозволило, відносно м’яко проходити цей опалювальний сезон.

Нагадаємо, офіс з координації гуманітарної допомоги, який відкрили в Миколаєві за підтримки Данії, окрім допомоги біженцям, готовий взяти на себе питання життєзабезпечення в місті, опалення, водопостачання та інших процесів.

Читайте також: