• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Похмуро

Офіс Данії зі справ біженців займеться питаннями життєзабезпечення Миколаєва, ключові — опалення та водопостачання

Офіс з координації гуманітарної допомоги, який відкрили в Миколаєві за підтримки Данії, окрім допомоги біженцям, готовий взяти на себе питання життєзабезпечення в місті, опалення, водопостачання та інших процесів.

Про це Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич повідомив у подкасті «Рішуча Миколаївщина».

Також офіс має на меті допомогу в розміщенні та забезпеченні ВПО всім необхідним для їхнього комфортного проживання в Миколаєві.

— Вони будуть займатись питаннями життєзабезпечення в місті Миколаєві, питаннями опалення, водопостачання та інших важливих процесів, які потрібні, щоб не лише біженці чи переміщеним особи знаходились в місті Миколаєві, а і самі миколаївці мали необхідний рівень послуг, щоб залишатися тут, – зазначив міський голова Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що в Миколаєві за підтримки Данської ради у справах біженців відкриють офіс з координації гуманітарної допомоги на півдні України. 

Раніше голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що Данія збирається відкрити консульство в Миколаєві.

Як повідомлялося, уряд Данії висловив готовність допомогти Миколаєву відновити зруйновану інфраструктуру. В Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста. Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва. Він зазначив, що Данія підтримує Україну всіма наявними засобами, оскільки вважає її народ героями у цій боротьбі та хоче приносити користь.

Делегацію із Данії, яка відвідала Миколаїв 30 січня, вразили руйнування спричинені російською агресію.

Читайте також: